'Hout' van kwaliteit sinds 1937

Avontuurlijke Hangbrug

Een avontuurlijke Hangbrug volledig vervaardigd door Houthandel van Dal. Deze brug is geplaatst over de Beerze in Spoordonk en vervaardigd uit acacia (robinia) wat een zeer goede duurzaamheidklasse heeft en niet behandeld hoeft te worden. De gehele brug leunt op vier grote staanders die enkele meters in de grond zijn geplaatst met daaromheen een betonnen fundering. Door en over deze staanders zijn staalkabels gemonteerd die de leuning en loopdek omhoog houden. Het loopdek bestaat uit terrasplanken met een profiel. De leuning hangt als het ware aan het loopdek en aan de boven zijde aan twee staalkabels. In de staanders zijn stukken ijzeren pijp aangebracht om doorschuren van de stam te voorkomen. De gehele brug is volgens de TUV keuring, gekeurd.

Opdrachtgever:

Onlangs heeft Houthandel van Dal een project vlakbij de Heilige Eik te Spoordonk afgerond. Het hoort bij de hermeandering van de Kleine Beerze en de herinrichting van het gebied. De opdracht was om een avontuurlijke brug te maken, die prima in het landschap past.

De opdracht tot het maken van deze hangbrug werd verstrekt door Waterschap de Dommel en werd in samenwerking met Brabants Landschap uitgevoerd. Zij hebben hieraan tevens een wandelroute gekoppeld. Aanvankelijk leek het een heel gemakkelijk uit te voeren project, maar er kwamen sterkte-berekeningen aan te pas en het geheel moest door de TUV gekeurd worden.

Locatie:

De brug ligt ongeveer 400 meter van de Mariakapel vandaan. Als u in de opening van de kapel met uw rug naar het Mariabeeld staat, loopt u rechtsaf richting het as-uitstrooiveldje. Als u links aanhoudt, komt u langs een kleine kapel. U blijft langs een zijtak van de Kleine Beerze lopen. Dit betreft een smal paadje, maar hierop lopen is mogelijk. Wanneer u het bos verlaat, voegt de zijtak zich bij de Kleine Beerze. Hier ziet u op 50 meter afstand de hangbrug al liggen. Voor de geroutineerde wandelaars: u loopt naar het oosten, richting Spoordonk.

Geniet van de mooie omgeving en veel plezier op deze avontuurlijke brug!

Foto impressie

  • Meer dan 80 jaar ervaring
  • Voor al uw houtwensen
  • Van boomstam tot eindproduct
  • Maatwerk is ons sleutelwoord
  • Kwaliteit tegen scherpe prijzen

Contactgegevens

Lage Mierdseweg 10
5085 NC  Esbeek
013-516 92 84

  Contactformulier   Facebook Linkedin

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag t/m vrijdag: 08.00 uur t/m 18.00 uur
Zaterdag: 08.00 uur t/m 13.00 uur
Zondag: gesloten

Tijdens carnaval maandag 12 februari en dinsdag 13 februari zijn we gesloten.

 Plattegrond